skip to Main Content
Top 10 Populairste Bloembollen

Top 10 populairste bloembollen

Je kan er maar nooit genoeg van krijgen: bloembollen. Hoe mooi is het wel niet om in de lente en zomer al het moois te zien opbloeien. Vooral als je echte groene vinger hebt, blijf je de hele tijd bezig. Gelukkig is er ook veel om uit te kiezen. 

  1. Tulpen 

Dit zijn de bekendste voorjaarsbloeiende bloembollen in Europa en vooral ook Nederland. De bloemen krijg je in allerlei verschillende kleuren. De tulp bloeit vooral tussen april en juni. Deze populaire bloemen zijn het mooist als ze in groepjes in de buitenlucht in de de tuin of in bloempot op het terras of balkon staan. 

  1. Narcissen 

De narcissen staan op de tweede plek en laten de eerste zonnestralen van het voorjaar zien. De gele trompet narcissen zijn de bekendste. Deze zijn in veel bloembakken van tuinen, parken en woonkamers te vinden. Je kunt uit meerdere soorten narcissen kiezen. 

Vooral de kleuren zijn erg verschillend. 

  1. Sneeuwklokjes 

Sneeuwvlokken zijn de beste bloemen om in het voorjaar snel al iets kleurigs te zien. Ze beginnen al vroeg in het jaar met bloeien, januari en februari en zorgen voor een erg mooie witte bloemendroom. Daarnaast bloeien de bloemen meerdere jaren. Dat betekent dus dat je er lang van kunt genieten. 

  1. Lelies

Je kunt de lelies natuurlijk niet vergeten. Wat het fijne aan deze bloem is, is dat ze overal geplant kunnen worden. Lelies zijn makkelijke bloemen om mee om te gaan en je kunt ze ook heel simpel snijden. Zo kun je een eigen bosje maken en iemand cadeau doen

  1. Krokussen 

De krokus is een vroege voorjaarsbloeier net als de meeste. De meest bekende kleuren zijn wit, geel en paars. De eerste bloemen verschijnen regelmatig al in februari en de bloem blijft bloeien tot eind maart. Zelfs in het voorjaar kun je nog genieten van deze bloem. De herfstkrokus echt ideaal om de grijze herfst kleur te geven. 

  1. Hyacinten 

De hyacinten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Hyacinten zijn het meest te herkennen aan de vooral felle kleuren en opvallende geur. De trosjes bloemen geven een unieke uitstraling aan jouw tuin of balkon. Er zijn zelfs hyacinten met dubbele bloemen. Deze kosten wel iets duurder. 

  1. Irissen 

Op de zevende plek staan de irissen. Deze bloemen staan erg bekend om de exotische kleuren. Ze doen je denken aan de zon en de wat warmere landen. Mensen kiezen dus vaak voor de irissen om een soort vakantiegevoel te creëren. Je kan ook Japanse sierkers kopen voor een exotisch gevoel.

  1. Anemoon  

De anemoon is heel uniek vergeleken met andere bloemen. Deze bloem bloeit vooral heel uitbundig, verwildert ook snel en vormt zo in het voorjaar een mooi bloementapijt. Welke soort je ook kiest, zie komen in een overvloed aan kleur. 

  1. Amaryllissen 

Deze bloemen zul je misschien niet zo snel herkennen, maar toch zie je ze nog erg vaak in de tuin bloeien. De amaryllis geeft de grootste bloemen die je binnen kunt telen. Ze zien er dus spectaculair uit. 

  1. Alliums 

Ten slotte heb je nog de allium. Deze bloem lijkt op zichzelf al op een trosje. Ze hebben namelijk een ronde vorm. De alliums hebben een sterke geur en trekken bijen en vlinders aan. 

Genoeg om te planten dus. Je tuin ziet er in een korte tijd echt prachtig uit met een aantal van deze bloembollen. Planten kost tijd en begin er doorm dus op tijd mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top