skip to Main Content

Vijf originele ideeën voor een spetterende zomervakantie

Het wordt langzaamaan weer wat warmer in ons koude kikkerlandje en de zomer staat voor de deur. Weet je nog niet helemaal wat je deze zomer moet gaan doen? Dan hebben wij in dit artikel vijf fantastische ideeën over hoe jij jouw zomer op een prachtige manier kan invullen. Natuurlijk willen we je daar ook alle lifehacks voor meegeven, zodat het leuker, interessanter, goedkoper en misschien ook wel duurzamer kan worden. Laten we beginnen.

Maak een kampeertocht

Een van de meest magische dingen die je kunt doen is een trektocht maken door bergen en dalen. Reis bijvoorbeeld af naar de Ardennen, de Alpen of waar dan ook en neem een tent voor op je rug mee. Je kunt de bergpaden en prachtige landschappen afstruinen naar de beste kampeerplek voor de nacht. Niet alleen ben je met dit wildkamperen helemaal geen geld kwijt, het is ook nog eens enorm avontuurlijk.

Je eigen camper

Wist je dat steeds meer mensen hun eigen camper bouwen. Dat is een vaak net wat goedkopere manier om aan een camper te komen. Voor alle tips over het ombouwen van een Volkswagen busje of Iveco tot een echte camper, kijk je natuurlijk op https://camper-elektra.com/. Je kunt daar niet alleen terecht voor alles wat met camper elektra te maken heeft, maar ook kun je er bijvoorbeeld een Chinese diesel kachel kopen. Met zo’n kacheltje op diesel is jouw camper op een heel goedkope en snelle manier warm. Wel zo lekker als het op vakantie wat koud is. 

Maak een culinaire tocht

Een van de dingen die iedere liefhebber van bourgondisch eten nog eens zou moeten doen, is een tocht door Europa om te genieten van de verschillende ‘cuisines’. Ga in Frankrijk de echte ‘du pain, du vin et du boursin’ eten en ga in Bavaria bijvoorbeeld op zoek naar de lekkerste ‘bratwürst’. Daarnaast kun je allerlei soorten Zwitserse ‘fromage’ of Italiaanse ‘pasta’ proberen. De beste eettentjes vind je vaak niet op de meest toeristische plekken en je zult er soms best naar moeten zoeken. Maar dat is juist ook wel een beetje de romantiek ervan. 

Ga werken in het buitenland

Een van de leukste manieren om een land echt te leren kennen, is natuurlijk om er te gaan backpacken voor bijvoorbeeld drie maanden. Australië staat erom bekend, maar je kunt het ook doen in landen als Brazilië, Rusland of zelfs China. Er zijn echte parels te vinden op onze nederige planeet en jij kunt er vast wel een paar tegenkomen op je reis.

Bespaar geld met lifehacks

Waar je ook heen gaat op vakantie. Er zijn altijd wel lifehacks die je kunnen helpen om goedkoper te reizen. Er zijn flink wat ‘hacks’ die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een goedkoper vliegticket aan te kunnen schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om eens op een hele andere manier te reizen. Ga liften, ga met de trein of vraag aan een bekende vrachtwagenchauffeur of hij binnenkort nog ergens heen moet. Er zijn altijd wel manieren te vinden om geld te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top